11. april 2011

Nanokandidater henter 2,2 mio. kr. til deres virksomhed

HEED Diagnostics er navnet på  Jeppe Resen Amossens  og Peter Jensen Paluszewskis nystartede virksomhed. De to nanoteknologer har netop modtaget 2,2 mio. kr. til udvikling af et diagnostisk kit.


Hurtig og nem analyse af blod kan være afgørende for, om læger kan iværksætte den helt rigtige behandling, der kan gøre en patient rask. Jeppe Amossen og Peter Paluszewski har udviklet en teknik, der på bare en time kan fortælle en læge, hvilke typer infektion en patient lider af. Lægen kan på den baggrund iværksætte en behandling efter en time frem for efter 2-3 dage, som er normal procedure.

-  Vores testapparat vil kunne lave en hurtig detektion af gener og derved identificere infektioner. Vi har nu fået 2,2 mio.kr. til at videreudvikle vores testapparat, og gøre medicinalvirksomheder interesserede i at bruge teknikken, siger Jeppe Amossen, der fik ideen til apparatet, under sit studium i Nanoscience på Københavns Universitet.

Peter Paluszewski og Jeppe Amossen har arbejdet sammen siden sidste år, hvor de stillede op i konkurrencen Venture Cup. Investment Manager Leif Helth Jensen fra CAT Management var dommer ved konkurrencen, og hans interesse for deres idé har nu ført til investeringen.

-  Der er sket meget på det år, og vi var ikke nået hertil, hvis vi ikke havde holdt sammen. Vi støtter hinanden, og det har været nødvendigt det seneste halve år, hvor vi har forhandlet kontrakt med potentielle investorer, siger Peter Paluszewski, der er bachelor fra Nano-Science Center og kandidat fra DTU.

Investeringen på 2,2 mio. kr. skal blandt andet bruges til at dække lønninger til Peter og Jeppe, udstyr samt leje af laboratorium.

Se virksimhedens hjemmeside:http://heed.dk/

Se tidligere omtale:  http://nano.ku.dk/Ervhervssamarbejde/heed_diagnostics/