20. maj 2009

100.000 kr. til innovativ nanostuderende

En biosensor, der hurtigt diagnosticerer infektioner, er originalt og nyskabende. Sådan lyder en af begrundelserne for, at nanoscience-studerende Jeppe Resen Amossen har fået tildelt Alexander Foss' Industrifonds legat på 100.000 kr.

Jeppe er ved at udvikle en ny teknologi, der bruger elektriske signaler til genetisk diagnostik, hvilket vil gøre diagnosticering af infektioner hurtigere og billigere, end ved de metoder man bruger i dag. Da hurtig og billig diagnosticering har stor værdi i samfundet, har idéen et stort kommercielt potentiale.

 

Jeppe Resen Amossen (nr. 2 fra venstre) fik ved DI Hovedstadens Erhvervstræf d. 19. maj tildelt Alexander Foss’ Industrifonds legat på 100.000 kr.Jeppe skriver speciale på Nano-Science Center på Københavns Universitet (KU) og er en del af væksthuset Katapults inkubator for iværksætterstuderende på KU. Teknikken er fundet patenterbar ved en nyhedsundersøgelse udført af IPR konsulentvirksomheden Zacco og Katapult og har vakt stor interesse både fagligt og kommercielt.

- Som nanoteknolog har jeg fået en bred tværfaglig indsigt i den molekylære verden og har på den baggrund fået idéen til en variation af elektrokemiske sensorer til genetisk diagnostik, som vil forbedre følsomheden af sensorerne markant og derved gøre dem egnede til kommercielt brug, siger Jeppe.

Med legatet på 100.000 kr. kan Jeppe frem til marts 2010 koncentrere sig fuldt ud om sit speciale, hvori han skal bevise teknikkens potentiale. Herefter skal der udvikles en prototype, før det første produkt kan sendes på markedet i 2011/2012.

Det er første gang, at en studerende får tildelt Alexander Foss' Industrifonds legat. Fonden støtter iværksættere og mindre virksomheder med fokus på produktudvikling og industriel produktion.

For yderligere information:
Kontakt Jeppe Resen Amossen på tlf. 2858 3969 eller Peter Ottesen, Katapult, på tlf. 2875 4213.