18. januar 2010

Nanoscience studerende nomineret i Venture Cup finalen

En biosensor der hurtigt diagnosticerer infektioner. Det er produktet, der har sikret nano-virksomheden Heed Diagnostics en nominering i Venture Cups finale i kategorien Life Science og Medtech.

Heed Diagnostics, der består af Jeppe Amossen fra Nano-Science Center, KU og Peter Paluszewski fra DTU, vil kommercialisere en nyskabende platformsteknologi til hurtig indentifikation af infektioner. Produktet vil forkorte svartiden fra dage til timer, kan masseproduceres, er let at bruge og kan nemt tilpasses forskellige infektioner.

Jeppe Amossen skriver speciale på Nanoscience på KU og er en del af væksthuset Katapults inkubator for iværksætterstuderende på KU.
 
- Som nanoteknolog har jeg fået en bred tværfaglig indsigt i den molekylære verden og har på den baggrund fået idéen til en variation af elektrokemiske sensorer til genetisk diagnostik, som vil forbedre følsomheden af sensorerne markant. Metoden er hurtigere og billigere end de metoder, man bruger i dag, og da hurtig og billig diagnosticering har stor værdi i samfundet, er metoden velegnet til kommercielt brug, siger Jeppe.

Peter Paluszewski har en bachelor i nanoteknologi fra KU og er nu er masterstuderende på DTU, hvor han skriver speciale om udvikling af biosensorer (Lab-on-a-chip systemer).

I alt 8 projekter er nomineret i finalekategorien Life Science og Medtech og vinderen får 25.000 kr. Du kan læse mere om Venture Cup her.