24. oktober 2007

Nyt skandinavisk samarbejde om nanoteknologi

Nanomiljøerne ved universiteterne i den sydvestlige del af Skandinavien går sammen for at løfte udviklingen og kommercialiseringen inden for nanoteknologi.

Nanomiljøerne ved universiteterne i Øresundsregionen - Københavns Universitet, Danmarks Tekniske Universitet og Lunds Universitet - går sammen med MC2 ved Chalmers Tekniska Högskola og Imego institutet i Göteborg om at opbygge et netværk for samarbejde.

Nanoteknologi - fremtidens store vækstbranche

Hvis kundskaberne indenfor nanoteknologi udnyttes rigtigt, fører det til et massivt industrielt gennembrud. Der investeres hvert år over 40 mia. kroner i nanoteknologisk forskning og udvikling i verden, og markedet for nanoteknologi forventes være 1,000 mia. USD i år 2015.

Fælles strategisk satsning

Parterne vil intensivere samarbejdet på tværs af Øresund/Kattegat gennem en omfangsrig satsning for at skabe et netværk, der løfter udviklingen indenfor nanoteknologisk forskning, udvikling og kommercialisering.

"Dette nye samarbejde løfter vores konkurrenceevne og fører os virkelig til en plads i den absolutte elite. Når så stærke aktører går sammen, kan vi udnytte det enorme potentiale for kommercialisering af nanoteknologi, der er i Skandinavien" siger Daniel Kronmann, projektleder på Nano Øresund, der er en central aktør i samarbejdet.
Det sydvestlige Skandinavien - blandt de stærkeste klynger
I international sammenligning er dette konsortium en af de fem stærkeste klynger indenfor nanoteknologisk forskning i EU, og blandt de ti bedste i verden. Dette samarbejde skal konsolidere og udbygge det sydvestlige Skandinaviens plads i den absolutte elite.  

Læs pressemeddelsen

Pressekontakt
Daniel Kronmann
Projektleder, Nano Øresund
Direkte tlf: +46 734 34 03 34