Nanovidenskab i grundskolen

Nano-Science Center tilbyder en række enestående muligheder til skolelærere, der gerne vil give en af deres klasser lidt ud over det sædvanlige. Der er udviklet tre øvelser, der passer til skoleelevers niveau samtidig med at de omhandler aktuel forskning. Det interdisciplinære forskningsområde gør at alle øvelserne egner sig særligt godt til at indgå i eksempelvis et naturfagligt projektforløb, idet der trækkes på viden fra både fysik, kemi og biologi.

En af øvelserne kan bestilles som et NanoKit, der indeholder alt hvad du skal bruge til at lave øvelsen selv. Det er Se Det Usynlige. I Se Det Usynlige bruges laserdiffraktion til at udregne størrelsen på ting som et hår eller en lysbølge, med simple formler.

Der er også mulighed for at komme på besøg hos os og lave øvelser. Det kan gøres gratis igennem skoletjenesten, hvor der er mulighed for at lave Se Det Usynlige, Selvsamlende Enkeltlag eller Brombærsolcellen. I Selvsamlende Enkeltlag laver eleverne to aktive overfladelag på glasplader, hvorefter anvendelser i industrien diskuteres. I brombærsolcellen laver eleverne deres egen solcelle fra bunden, hvorefter fremtidens energiforsyning kan diskuteres

Der tilbydes også længere skræddersyede forløb enten hos os eller hos jer. Det kunne for eksempel være et forløb der strækker sig over flere uger hvor en skole kommer på besøg hos os, eller et weekendforløb på en efterskole. Skriv til info@nano.ku.dk hvis i er interesseret.