NanoKits

Vi har udviklet to nanokits som du som lærer kan bestille. Begge nanokits indeholder materialer og vejledninger til at udføre øvelserne på skolen.

Magnetiske Nanopartikler

Magnetiske nanopartikler

Magnetiske Nanopartikler er et nemt eksperiment for eleverne, samtidig med at det giver en sjov visuel effekt af magnetisme. Derudover er der gode anvendelsesmuligheder, som eleverne har gode muligheder for at udforske selv.

Nedenunder kan du finde øvelsesvejledning til øvelsen, et hæfte med introduktion, teori og beskrivelse af magnetiske nanopartikler, og et hæfte med perspektiver og baggrund. Derudover er der et perspektiverende eksperiment samt en artikel om moderne forskning på området.
Eksperimentet kan bruges i gymnasiet i forbindelse tværfaglig undervisning såvel som i naturvidenskabelige enkeltfag.
Ét NanoKit indeholder materialer nok til at gennemgå Magnetiske Nanopartikler med en hel klasse. 

- Fremstilling af Magnetiske Nanopartikler

- Fremstilling af Stamopløsninger

- Introduktion og perspektivering

- Lærervejledning Gymnasiet

- Moderne Forskning

- Nanomedicin - Ferrifluids til Kræftbehandling

- Teori

Se Det Usynlige

Neutron-og røntgenspredning er omdrejningspunktet for dette kit. Vi har udviklet og samlet øvelser, der kan bruges til at visualisere de to superdetektorer, som lige nu bliver bygget i Lund nemlig European Spallation Source og MAXIV. Se Det Usynlige indeholder materialer og vejledninger til at arbejde med laserlys, bølger, lysdiffraktion, interferens og småvinkelspredning. Materialet er målrettet udskolingen.

 

 

 

Materialet er udviklet med støtte fra EU - Den Europæiske Fond for Regionaludvikling og Vækstforum, Hovedstaden.

Bestil et NanoKit

Et Nanokit koster 500 DKK plus moms. Ønsker du at bestille et NanoKit, så udfyld formularen herunder. Vi forbeholder os en leveringstid på cirka 2 uger.

Felter markeret med * skal udfyldes.