27. januar 2009

Nanoteknologi virksomhed på fuldfart frem

"QuantumWise" er navnet på en ny virksomhed inden for videnskabelig software, der trodser finanskrisen og ansætter nye medarbejdere

- Vi har fundet en niche og mærker stor interesse for vores produkter blandt verdens største elektronik virksomheder, siger direktør for QuantumWise, Kurt Stokbro. Virksomheden er en start up virksomhed fra Nano-Science Center og E-Science Center begge ved Københavns Universitet.

Virksomheden laver software der især anvendes inden for udvikling af næste generations computerchips. Det er chips, hvor der kan ligge mange flere informationer og som er radikalt hurtigere end dem vi kender i dag.

Fremtidens computerchips kan være lavet af kulstof i strukturer som vist på figuren

 

 

 

 

 

 

- Vi udvikler et simulerings- og designværkstøj til nanoteknologi. Med vores produkt kan man lave nanoscala simulationer, der kan komplementere eksperimentel data og forkorte udviklingsprocessen hos virksomheder der arbejder med nanoteknologi, siger Kurt Stokbro. QuantumWise har opkøbt produkterne fra den konkursramte virksomhed, Atomistix A/S, og der er fra starten så stor efterspørgsel efter virksomhedens produkter at der er sorte tal på bundlinien fra første måned. Der er nu ansat seks medarbejdere i virksomheden, men direktøren forventer at udvide i nær fremtid.

- Der er enorme muligheder i dette marked. Vi er i øjeblikket de eneste i verden, der tilbyder et produkt for denne type computer simulationer som er essentielle for udvikling af næste generations elektronik og derfor forventer jeg en stor stigning i efterspørgslen af vores produkter, siger Kurt Stokbro.

Kontakt:
Kurt Stokbro, Direktør
Tlf 51320610,
e-mail: kurt.stokbro@quantumwise.com
www.quantumwise.com