24. juni 2015

Specialeforsvar via videokonference med Kina

Stort tillykke til Joakim Berg Villumsen som netop har forsvaret sit speciale via videokonference med sin vejleder i Kina. Joakim bliver dermed en af de første kandidater, som har gennemført Sino-Danish Centrets (SDC) kandidatuddannelse, Nanoscience & Technology. 

  

Kina tur-retur

I 2013 besluttede Joakim Berg Villumsen at begive sig ud på et eventyr - et eventyr som startede i Kina og sluttede i Danmark.

Joakim var en af de første som startede på Sino-Danish Centers kandidatuddannelse, Nanoscience & Technology, i Beijing. Joakim havde undersøgt mulighederne mens han skrev bachelorprojekt, men var stadig lidt i tvivl om han turde springe ud i det.

"Efter lidt snakken-frem-og-tilbage besluttede jeg mig for at prøve grænserne af udenfor min comfort-zone, mens jeg endnu var ung og havde mulighed for at smide tøjlerne. Den internationale profil, indsigten i den kinesiske kultur og dobbeltgraden der følger med, ville også gavne mig i fremtiden på arbejdsmarkedet, så jeg smed et lod i puljen og håbede på det bedste." 

To år senere står Joakim i Danmark, og er klar til at forsvare sit speciale tidligt om morgenen på studieleder, Per Hedegårds, kontor.

Tidligt speciale forsvar

På grund af tidsforskellen mellem Danmark og Kina, blev Joakims forsvar via videokonference, planlagt til at starte klokken otte om morgenen. Da Joakim ikke havde fået noget at spise inden videokonferencen, var hans første umiddelbare kommentar efter forsvaret:

"Lige nu skal jeg bare have noget frokost"  

Efter et veloverstået forsvar, som varede en times tid, var det også fortjent med en frokostpause.

De sidste fem måneder har Joakim arbejdet på og undersøgt grafen oxids antibakterielle egenskaber på baggrund af en håndfuld artikler. Bakterien, Clostridium difficile, skaber problemer i hospitalsmiljøet i den vestlige verden i øjeblikket, og det er denne bakterie som Joakim, via grafen oxiden, vil prøve at begrænse.

"jeg gik i gang med at fremstille og undersøge grafen oxiden, så jeg vidste, hvad jeg havde med at gøre, og så blandede jeg det med forskellige bakterier, for at se om deres vækst blev begrænset. Resultaterne blev ikke fuldstændig entydige, så en kort, enkel opsummering er ikke helt nem, men det så ud til at lykkes. Til nogen grad i hvert fald. Baseret på et relativt begrænset datasæt."

Sino-Danish Center

Det overordnede formål med SDC er at fremme og styrke samarbejdet mellem danske og kinesiske læringsmiljøer og øge mobiliteten for studerende og forskere mellem Danmark og Kina. SDC udbyder i øjeblikket 7 kandidatuddannelser hvoraf den ene, Nanoscience & Technology, havde sin jomfrurejse i 2013 med Joakim om bord. 

Joakim er glad for at SDC har gjort det muligt for ham at tage sin kandidat i Kina, og han opfordrer også andre til at gøre det.

"Forløbet har været spændende, og jeg er rigtig glad for at jeg tog mig sammen i 2013 og satsede på udlandsopholdet. Det har stillet mig overfor en masse udfordringer og muligheder, både personligt og professionelt, som har styrket min karakter, tror jeg. jeg meget glad for, at jeg gav hele Kina-eventyret en chance."