15. december 2008

Masser af forskningsmidler til Nano-Science Center

Det Strategiske Forskningsråds Programkomite for Vækstteknologier har netop uddelt 175 mio. kr., heraf går de 47 mio. kr. til forskere til projekter ved Nano-Science Center.

Lektor Jesper Nygård, lektor Karen Martinez og ingeniør Claus B. Sørensen modtager 8,8 mio. kr. til projektet: "KLIPS: Konstruktion af Lokale Intracellulære Probe Systemer". Lektor Kim Lefmann står i spidsen for projektet: "MC-Xtrace, et simuleringsværktøj til undersøgelser af nanostrukturer med røntgenstråling". Projektet er blevet bevilliget 7,9 mio. kr. Professor Klaus Bechgaard, adjunkt Bo Wegge Laursen og post. doc. Michael Pittelkow er en del af projektet: "Forbedring af svejsbarheden for plastikmaterialer", som Coloplast A/S har modtaget 8,9 mio. kr. til.

Årets største bevilling på 28 mio. kr. fra Det Strategiske Forskningsråds Programkomite for Vækstteknologier er bevilliget til: "Center for Farmaceutisk Nanoteknologi og Nanotoksikologi". Nano-Science Center er projektpartnere på projektet, og Professor Seyed Moein Moghimi, Institut for Farmaci og Analytisk Kemi, er bevillingsmodtager.

Læs pressemeddelelse fra Det Strategiske Forskningsråd. 

Læs beskrivelse af Center for Farmaceutisk Nanoteknologi og Nanotoksikologi.